DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A CONCURSULUI
“CAMPIONII SANATATII – CROSURI PENTRU PARINTI SI COPII”
14 MAI 2022
, PARCUL “ALEXANDRU IOAN CUZA”, BUCURESTI, SECTOR 3

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia “Campionii sanatatii – crosuri pentru parinti si copii” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociatia Club Sportiv Elite Running si  Asociatia Emovere in parteneriat cu Asociatia Autism Voice, cu sprijinul Primariei Sectorului 3 Bucuresti si are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru intreaga familie. Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul http://campioniisanatatii.eliterunning.ro. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. DATA SI LOCUL DESFASURARII COMPETITIEI

Competitia se va desfasura in ziua de sambata, 14 mai 2022, incepand cu ora 10:30(primul start), in Bucuresti, Sector 3, la intrarea in Parcul „Alexandru Ioan Cuza’’ de la intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii, pe aleea principala din spatele statuii lui Al. I. Cuza, conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. PARTICIPANTII SI DESFASURAREA COMPETITIEI

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor si parintilor. Se va alerga in perechi (cupluri) copil + parinte, legati printr-o panglica (de mana) cu lungimea de maxim 1m.

Competitia se va desfasura pe categorii de vârsta (dupa varsta copilului) avand starturi separate:

  • copii cu varste cuprinse intre 0,5-2 ani (15.05.2020 – 14.11.2021) – proba necompetitiva(fara taxa de participare)
  • copii cu varste cuprinse intre 2-3 ani (15.05.2018 – 14.05.2020)
  • copii cu varste cuprinse intre 4-5 ani (15.05.2016 – 14.05.2018)
  • copii cu varste cuprinse intre 6-8 ani (15.05.2013 – 14.05.2016)
  • copii cu varste cuprinse intre 9-11 ani (15.05.2010 – 14.05.2013)

Crosul va fi organizat pentru 2 categorii: «fete» si «baieti».

Concursul este destinat in principal cuplurilor formate din copil si unul din parintii sai. Pot fi insa inscrise in concurs si cupluri formate din copil si o alta ruda a sa (adult), un tutore sau prieten, insa aceste cupluri nu vor intra in clasamentul final si nu vor fi luate in considerare in cazul in care vor ocupa unul din locurile 1, 2, 3, indiferent de categorie.

3.2. DISTANTE DE PARCURS

Categoriile: copii 2-3 ani (fete), copii 2-3 (baieti), copii 4-5 ani (fete), copii 4-5 (baieti) – vor alerga pe o distanta de aprox. 250 m avand starturi separate la maxim 10 min. unul de celalalt.

Categoriile: copii 6-8 ani (fete), copii 6-8 ani (baieti), copii 9-11 ani (fete), copii 9-11 ani (baieti) – vor alerga pe o distanta de aprox. 450 m avand starturi separate la maxim 10-15 min. unul de celalalt.

Parintele nu are voie sa tina de mana copilul, sa alerge inaintea lui sau sa il traga. Se va alerga in ritmul impus de posibilitatile fizice ale copilului. Parintele (impreuna cu copilul) care nu tine cont de aceasta regula vor fi descalificati. Este o masura de protectie impotriva posibilelor accidentari.

3.3. ACORDUL PE PROPRIA RASPUNDERE

Pentru a participa la competitie, pentru toti copiii participanti si pentru ei personal, parintii acestora vor completa formularul de înscriere prin care vor declara pe proprie raspundere ca sunt apti (copilul si parintele) din punct de vedere medical pentru participarea la competitie, în prezenta organizatorului si a unui martor.

3.4. ÎNSCRIERE SI TAXE DE PARTICIPARE

Inscrierea participantilor se face pe site-ul: http://campioniisanatatii.eliterunning.ro sau la locul de desfasurare a competitiei in data de 14.05.2022, incepand cu ora 9:00, pe aleea din spatele statuii Alexandru Ioan Cuza.

Vor fi admise maximum 60 de inscrieri pentru fiecare categorie de varsta, fete, respectiv baieti.

Inscrierile online se pot face doar pana vineri, 13.05.2022, ora 20:00, in limita locurilor disponibile pentru fiecare categorie de varsta. Taxa de inscriere pentru fiecare cuplu parinte – copil pentru probele competitive este de 30 lei si poate fi platita doar online cu cardul. Sumele vor fi incasate direct in contul Asociatie Autism Voice si donate in totalitate pentru sustinerea cauzelor caritabile ale asociatiei. Pentru proba necompetitiva copii  0,5-2 ani – NU se plateste taxa de participare.

Sambata,  la ridicarea numerelor de concurs din zona de distribuire a acestora, inscrierile online au prioritate, cu pana la 15 minute inainte de startul cursei respective.

Numarul maxim de inscrieri pentru cursele competitive (2 – 11 ani) este 480.

3.5. ECHIPAMENT DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS

Participantii (copii si parinti) vor participa la competitie cu echipament adecvat.

Va recomandam sa purtati echipament sportiv (atat parintele cat si copilul) adecvat conditiilor meteo din ziua desfasurarii evenimentului.

Numerele de concurs (doar pentru copil) vor fi puse la dispozitie de catre organizator si vor ajunge în posesia cuplului copil-parinte dupa ce parintele va semna declaratia pe proprie raspundere. Numerele de concurs se vor prinde doar pe fata tricoului de alergare al copilului.

3.6. STABILIREA REZULTATELOR

Clasamentul pentru fiecare categorie de varsta si sex se face in ordinea in care cuplurile parinte-copil trec linia de sosire, determinant in stabilirea clasamentului fiind momentul in care copilul trece linia de sosire. Este obligatoriu ca la sosire parintele dintr-un cuplu sa-i permita copilului sa treaca primul linia de sosire. Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare categorie de virsta si sex. Cuplurile in care nu alearga parintele, ci un alt membru al familiei sau o alta persoana adulta, nu vor fi premiate, locul acestora fiind luat de urmatoarele cupluri eligibile.

SECTIUNEA 4. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. TITLURI SI PREMII

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de virsta si sex(curse competitive). In clasament vor intra doar cuplurile parinte-copil. CASTIGATORII vor primi diplome si premii. Toti alergatorii care termina cursa vor fi denumiti ,,Campionii sanatatii’’. La sosire toti copiii participanti vor primi apa si mere de la ,,Irinuca’’. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului în maxim o ora de la încheierea competitiei.

4.2. CONDITII ADMINISTRATIVE

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Club Sportiv Elite Running si  Asociatiei Emovere in parteneriat cu Asociatia Autism Voicei, care se vor ocupa de implementarea evenimentului si care vor pune la dispozitie arbitrii necesari desfasurarii competitiei. Eventualii sustinatori, parinti, bunici sau alti membri de familie ale cuplurilor concurente pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare avand grija sa nu deterioreze spatiul verde. Participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu îl pot schimba. Participantii care renunta pe parcursul alergarii vor fi descalificati, dar sunt rugati sa se prezinte la sosire pentru a anunta organizatorul despre retragere. Crosul va beneficia de prezenta unei ambulante cu echipaj specializat si a echipajelor de politie comunitara. In conformitate cu legislatia în vigoare, Organizatorii sunt obligati sa faca public numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa data de 16 mai 2022 pe site-ul: http://campioniisanatatii.eliterunning.ro

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor personale.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare.

PERSOANE DE CONTACT:

Victor Vlad –  Asociatia Club Sportiv Elite Running – tel.: 0722683799

Monica Popescu – Asociatia Emovere – tel.: 0726240494

ORGANIZATORI:

–  Asociatia Club Sportiv Elite Running

– Asociatia Emovere

– Asociatia Autism Voice

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search