Anul acesta, la Crosul “Campionii Sănătății”, dăm START faptelor bune pentru proiectele

Image result for magicamp


Asociația MagiCAMP le oferă copiilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte.

Taberele MagiCAMP, care se desfășoară pe durata întregii veri, la Brănești, județul Dâmbovița, își propun să le redea copiilor cu afecțiuni oncologice măcar un pic din ceea ce boala le-a răpit: copilăria. Fiecare tabără durează o săptămână, de duminică până sâmbăta următoare. Din 2016, printre beneficiarii MagiCAMP se numără și copii cu arsuri grave (CONNECTIV), și copii care au pierdut pe cineva drag (BlueCAMP).

În completarea taberelor MagiCAMP, unde copiii vin fără părinți, am creat MagicTICKET. De această dată, în centru este familia, conexiunile dintre membrii ei și timpul de calitate. MagicTICKET e un “bilet de evadare” din realitatea dureroasă a luptei cu boala și ocazia de a petrece timp împreună într-un mediu relaxat. O vacanță pentru copii și părinți în care să redescopere bucuria de a fi familie.

Să îi cunoaștem pe copiii care au venit în primele tabere a fost un privilegiu, dar cu el au venit și realități crude. Despachetând și aranjând hăinuțele în cufere, am constatat că unii veniseră de fapt cu o bocceluță. Cam tot ce aveau acasă era acolo. S-a întâmplat ca un copil să ne întindă o hârtie de 5 lei și să spună că atât a avut mama să-i dea. Nici nu era nevoie, totul în tabără este GRATUIT.

Din observațiile acestea, s-a născut MagicBOX, un ajutor lunar care pleacă spre familiile extrem de greu încercate. Petrecând mult timp în spital cu copiii, le-am cunoscut familiile. Epuizate, descurajate, fără condiții minime de igienă și odihnă. Așa s-a născut MagicHOME. Ne-am dat seama imediat și cât de debusolate sunt și câtă nevoie au de îndrumarea unui terapeut. Așa a apărut centrul de consiliere psihologică, pentru părinți și copii.

MagicHOME oferă familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave locuri de dormit, toate facilitățile necesare unei case (băi, mașini de spălat, etc.), bucătărie în care să poată găti „ca acasă”, locuri de joacă în interior şi în curte, servicii de suport non-clinic precum terapie prin artă şi suport psihologic.

Pentru mai multe detalii, consultă site-ul asociației www.magicamp.ro


Bursele de Sănătate MagicMAKERS

În 2018, în urma crosului Campionii Sănătății s-a strâns suma de 16.000 de euro – “burse de sănătate” pentru 15 copii din MagiCAMP care au nevoie de ajutorul nostru în mod constant (boli oncologice și copii care au suferit arsuri).


“Viața ne face să pierdem din noi lucruri de preț. Ne amintim de acestea atunci când suntem îngenuncheați de ea și… atunci când vorbim cu copiii. Inocența lor este pavăza noastră în fața uitării. Și totuși, această inocență este deseori greu încercată. Poveștile lui Ionuț, Mădălina, Cataleia, Dragoș, Mateo, Sebastian, David, Vasile, Carmen, Gabriela, Alexandru, George, Bogdan, Giulia și Marius ne stau mărturie. Viața le-a răpit sănătatea și i-a învățat, de timpuriu, ce înseamnă să pierzi lucruri de preț.
Voi, însă, nu ați stat deoparte. Pentru că ați alergat la crosul Campionii Sănătații – 480 de copii, insoțiti de părinți – și ați donat, îi veți ajuta pe cei 15 copii să recupereze, rând pe rând, tot ceea ce le-a fost luat. Datorită vouă, ei vor beneficia, începând de luna aceasta, mai 2018, de burse lunare de sănătate. Și mai știți ceva? Tot ceea ce credeți că ați pierdut la rândul vostru, ați regăsit. Pentru că doar atunci când facem bine, reușim să luăm înapoi tot ceea ce simțim că s-a dus.
Vă mulțumim, dragi MagicMakeri. Fiți cu ochii pe noi. Povestea este abia la început!”


Alexandra Furnea
supraviețuitor Colectiv,
membru al echipei MagicMakers

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search