MagicMakers  „Burse de Sănătate” : Alergi în familie şi susţii un copil aflat într-o situaţie dificilă

Anul acesta, Campionii sănătăţii aleargă pentru copiii cu afecţiuni oncologice, cei cu imunodeficiențe și copiii care au suferit arsuri grave şi familiile acestora.

Fondurile obţinute din taxa de înscriere şi din donaţiile dumneavoastră vor fi dublate de sponsorii proiectului şi vor merge către burse pentru copiii în nevoie.

 

IONUŢ, 17 ani – Osteosarcom os maxilar stâng

Ionuţ a fost supus unui transplant de boltă palatină, însă în 2017 boala a recidivat într-o formă mult mai agresivă. Pentru Ionuţ, toate posibilităţile de tratament din ţară s-au epuizat. Specialiști de marcă din Israel au recomandat un protocol de medicaţie care însă nu este compensat de statul român. Ionut are nevoie de susţinere financiară pentru a urma tratamentul şi a primi, astfel, o nouă şansă la viaţă.

MĂDĂLINA, 8 ani – Sechele postcombustie complexe mâini bilateral cu amputaţie degete

În urmă cu ceva timp, casa în care locuiau Mădălina, fratele ei de un an şi jumătate şi părinţii ei, a luat foc. Fetiţa a fost cea mai afectată. Mădălina a suferit arsuri grave fiind supusă unui număr de 12 intervenţii de transplant de piele şi i-au fost amputate mai multe degete. Fratele ei s-a născut cu o malformație gravă la inimă şi a fost suspus unei intrevenţii chirurgicale. În urmă cu câteva luni, tatăl a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la glanda parotidă. În prezent, familia locuieşte în Bucureşti, într-o casă închiriată, pentru ca tatăl să beneficieze de tratament specific. Au nevoie de susţinere financiară pentru intervenţiile chirurgicale ale Mădălinei, pentru plata chiriei, pentru medicaţie specială şi regim alimentar.

CALATEIA, 9 luni – Rabdomiosarcom embrionar perianal

Fetiţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorii maligne şi, din cauza vârstei mici, are nevoie de şedinţe de radioterapie ce nu pot fi realizate decât în străinătate. Posibilităţile materiale ale familiei sunt reduse şi au nevoie de susţinere pentru costurile de tratament şi de deplasare.

DRAGOŞ, 10 ani – Tumoră malignă creierul mic; Meduloblastom de fosă craniană posterioară

Dragoş este imobilizat într-un cărucior cu rotile şi este programat la o nouă intervenţie chirurgicală. Familia are mare nevoie de susţinere pentru a suporta costurile medicaţiei, cele de terapie specifică de recuperare cel puţin două luni şi deplasările repetate la spital.

MATEO, 5 ani  – Meduloblastom fosă craniană posterioară

Mateo a fost spitalizat în Italia şi pentru a putea acoperi costurile de tratament în străinătate, familia a fost nevoită să vândă tot ce se putea vinde şi a acumulat numeroase datorii. Copilul are nevoie de susţinere financiară pentru procurarea de medicamente nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru plata şedinţelor de kinetoterapie şi a celor de psihoterapie.

SEBASTIAN, 10 ani – Leucemie acută limfoblastică

Sebi o are doar pe mama lui care, la rândul ei, a crescut la orfelinat şi amândoi locuiesc într-o casă socială de tip ANL, fără apă curentă şi fără încălzire. Locuinţa este plină de umezeală şi de mucegai. Din cauza internărilor repetate în spital şi pentru că au posibilităţi financiare foarte reduse, familia are 9.000 de lei datorii la cheltuielile de întreţinere. Boala a recidivat de curând iar mama are mare nevoie de bani pentru perioada cât copilul ei va fi respitalizat, dar şi pentru plata datoriilor la întreţinere.

DAVID, 3 ani – Tumoră malignă creierul mic

Familia are patru copii, dintre care doi bolnavi. Andrei, fratele lui David, în vârstă de 8 ani, are grave probleme mintale care necesită terapie specială. Cei şase membri ai familiei locuiesc într-o casă naționalizată al cărei acoperiş este spart şi prin care plouă. Familia lui David a acumulat datorii la întreţinere. Au nevoie de susţinere financiară pentru remedierea problemelor şi pentru terapia copiilor.

VASILE, 17 ani – Sechele postcombustie complexe faţă, mâini, trunchi

Mama lui Vasile se mai ocupă de creşterea a înca trei copii: Alexandra, 10 ani, Valentina, 9 ani şi Mihaela de 6 ani. În urma arsurilor de care a suferit, Vasile este nevoit să treacă prin cel putin două intervenţii chirurgicale de reconstrucţie în fiecare an. Veniturile familiei sunt reduse şi ocazionale. Vasile are nevoie de susţinere financiară pentru intervenţiile chirurgicale, pentru medicamente şi pentru a-şi finaliza studiile. Vasile îşi doreşte foarte mult să devină doctor.

CARMEN, 5 ani – Megacolon congenital

Mama lui Carmen se ocupă singură de creşterea ei şi a celorlalţi cinci fraţi ai fetiţei. Tatăl copiilor a fost închis recent în penitenciar pentru că a condus un scuter fără permis. Familia locuieşte cu chirie într-o garsonieră socială. Mama întreţine familia din alocaţiile copiilor şi are nevoie de bani pentru tratament şi  o alimentaţie adecvată.

GABRIELA, 15 ani – Sechele postcombustie complexe corp

Gabriela are arsuri grave pe corp de la vârsta de 3 ani. În cursul lunii mai va fi supusă unei noi intervenţii chirurgicale de reconstrucţie. Familia, care mai are în grijă opt copii, are nevoie de susţinere financiară pentru intervenţia chirurgicală a Gabrielei dar şi pentru tratamentul special post-operator.

ALEXANDRU, 15 ani – Astrocitom pilotic hipotalamo – hipofizar cu atrofie optică bilaterală

Alexandru a fost abandonat de mamă şi lăsat în grija bunicii.  Are mare nevoie de terapie psihologică. În urma bolii, claritatea lui vizuală s-a redus la 10% şi, din acest motiv, nu a fost încadrat în nicio formă de învăţământ. Îşi doreşte să fie integrat într-un program educaţional pentru nevăzători. Pentru că nu au căldură în locuinţă, au mare nevoie de un boiler.

GEORGE, 8 ani – Tumoră femur stâng – Sarcom Ewing

George şi cei doi fraţi ai săi trăiesc doar cu mama şi locuiesc în casa bunicii materne. Mama a fost concediată în luna decembrie pentru că era nevoită să stea  mult timp în spital alături de fiul ei. În acest moment au ca surse de venit doar pensia modică a bunicii  şi alocaţiile copiiilor. Medicii i-au comunicat mamei lui George ar trebui să-i fie amputat piciorul şi să fie protezat. De curând, copilul a facut un atac de panică, se află sub supravegeherea medicilor şi are nevoie de şedinţe de psihoterapie.

BOGDAN, 1 an – Beta talasemie majoră, malnutriţie şi anemie severă

Mama lui Bogdan, care a crescut într-un orfelinat, se îngrijeşte singură de cei patru copii pe care îi are. Toţi cinci stau într-o locuinţă socială şi se încălzesc cu lemne. Din cauza poibilităţilor financiare reduse, au acumulat  datorii la întreţinere şi au nevoie de alimente. Au nevoie de susţinere pentru tratament, pentru a le asigura alimentaţie adecvată copiilor şi plata datoriilor.

GIULIA, 8 ani – Leucemie acută limfoblastică

Giulia este crescută doar de mamă. Boala s-a complicat în ultima perioadă şi fetiţa este nevoită să stea în spital o perioadă lungă de timp. Familia are mare nevoie de susţinere financiară pentru acoperirea costurilor tratamentului şi de o alimentaţie variată.

MARIUS, 13 ani –  formaţiuni tumorale în zona umăr stâng, coastă, gleznă stângă şi pulmonar

După decesul tatălui, mama îşi creşte singură copilul. Pentru că mama petrece perioade lungi de timp în spital alături de fiul ei şi nu are un loc de muncă stabil, posibilităţile financiare ale familiei sunt extrem de reduse.

Puteți dona alegând una din opțiuniule de mai jos:
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search